miércoles, 16 de abril de 2014

MEDI AMBIENT


PANDÈMIES QUE NINGÚ DESTAPA


MIL·LIONS DE GOSSOS MOREN A L’ANY PER SATISFER ELS CAPRITXOS DELS CONSUMISTES XINESOS

En un país asiàtic econòmicament enriquit, trobem sobre les taules de restaurants els caps dels nostres millors amics; els gossos. Estudiant l’alimentació i cultura xinesa, ens adonem de la gran barbàrie que està succeint sense cap motiu més que satisfer els capritxos de degustació d’aquells xinesos exigents.
Després d’estudiar els processos pels quals són sotmesos els gossos, afirmem que hi trobem tota una indústria, on es mouen  quantitats milionàries,  composada per granges, transportaments, restaurants i subhastes.
Mostra de productes a les granges 
La primera fase del procediment és a les granges. Al centre de Xina podem trobar diverses parades on ofereixen lliurement menjar de gats i gossos.  Una part de la carn que es ven en aquests establiments procedeix de les granges que hem nombrat anteriorment, on proporcionen i distribueixen setmanalment quantitats inimaginables de carn de gossos i gats. Molts d’aquests gossos són robats, inclús recorren els carrers en busca d’ells, si cal. Actuen molts cops a plena llum del dia, aprofitant qualsevol despistada per introduir-se a les cases i agafar-los en uns instants. A la major part de les granges guarden qualsevol tipus de gossos, normalment races de gran tamany per obtenir un major benefici.  La majoria dels cadells són tancats i engreixats durant més de quatre mesos, quan seguidament seràn enviats als mataders.  Per tal d’arribar als mataders són transportats a diferents regions de Xina a mitjans de gàbies que provocaran, a molts d’ells, la mort.  Altres granges ofereixen els gossos de forma tan liberal que ensenyen a l’entrada, orgullosos, el seu catàleg de gossos. Cada gos es venut per uns 200 yuanes, és a dir, uns 25 euros.

La següent fase del negoci és el transportament dels animals per arribar a mataders i mercats, on, al sud de Xina, els gossos i gats arriben al mercat  d
Gàbies de conills
esprés de viatjar atinats a les gàbies durant cents o inclús milers de quilòmetres per tota Xina. En aquests mercats són venuts als mataders i restaurants de la regió. Per la nit són traslladats a gàbies més grans per al seu continu transport.  Molts d’ells són ferits i ni tan sols s’atreveixen a bordar davant la brutalitat dels transportistes. A molts d’ells els hi tallen les cordes vocals.  Les gàbies són, normalment, gàbies de conills, on són aplastats i llançats bruscament provocant trencades d’ossos.
Venta del producte 
Arribem a la tercera fase, la venta als restaurants. Als restaurants de tota Xina es venen lliurement i l’ofereixen al menú o carta. A més de gossos, a alguns restaurants s’o
fereix el plat estrella, denominat “drac, tigre i fènix”, per al qual maten a un gat introduint-lo dins una olla d’aigua bullint. La majoria d’aquests gats han estat capturats al carrer o als parcs per bandes que es dediquen a col·locar gàbies trampa a les nits, per així satisfer a la demanda dels  mercats. Cada un dels restaurants del mercat, té al voltant de cent gossos. Els amos d’aquestes botigues i els responsables dels mercats ingressen quantitats milionàries per la seva venta. Al mercat local de Zhang-Jang, on van a comprar els veïns del barri, trobem 15 gossos, tots encara cadells.  En un d’aquests barris trobem un dels mataders de la regió.
Mataders


1 comentario:

  1. Vist.
    Et falta l'explicació d'un dels projectes de la Núria Güell (encara que no hi fossis...)

    ResponderEliminar